ITIL i sambaland


För att få ett exotisk touch inför midsommarhelgen tänkte jag låta en av mina kollegor rapportera om ITIL-läget i sambaland... Nicke är en av våra populära konsulter och ITIL-kursledare som för tillfället befinner sig på uppdrag i Brasilien.

-----------
IT Service Management/ITIL är fortfarande i sin linda i Brasilien, dvs man ligger lite ”efter” oss Svenskar/Européer. Givetvis kan man spekulera vilt i vad detta kan bero på, säkerligen kommer en och annan tänka på stränder, iskalla fruktdrinkar, karnevaler och annat. Jag lämnar dock spekulationerna åt sidan och konstaterar att man är väldans nyfiken på ITSM/ITIL. Om inte annat vittnar hyggligt deltagande på vårt seminarium på SwedCham om detta.

För såväl exilsvenskar som för brassar med svenska intressen utgör den svenska handelskammaren, populärt kallad SwedCham, i São Paulo ett populärt forum för erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling. Brasilien är en viktig plats för Sveriges näringsliv med hyggligt stor närvaro som följd. Så självklart ville Olingo, nu även med lokal närvaro, eder ödmjuke undertecknad, vara med och vifta med svenska flaggan kompletterad med ett ITSM och ITIL-banér.
Det hela blev ett mycket interaktivt och populärt seminarium om varför det inte bara är en bra idé utan ren och skär överlevnad att använda ITSM/ITIL. Seminariet följdes av många bra frågor och en hel del fruktsamma diskussioner. Så eder ödmjuke tillika på plats varandes Olingoan var så där härligt varm om öronen och glad i själen efter ett lyckad evenemang och jag skulle bli mycket förvånad om inte Brassarna gasar på blixtsnabbt med ITSM för vi vet ju alla hur bra det kan bli. Eller hur!?

På plats i Brasilien

// Brassenicke (a k a Nicklas Fredriksson)
---------------------------------

Med det sagt kompletterar vi brännvinssupen med en caipirinha på midsommarbordet och utbringar en skål till våra vänner i sambaland. Skål och glad midsommar!

Ola

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.