5 bra skäl att delta i Microsoft Worldwide Partner Conference


Nu börjar snart många tänka på semestern och i mitten av juli så är det dags för Microsoft Worldwide Partner Conference i Orlando. För mig blir det åttonde året att delta (Denver, Houston, New Orleans, Washington D.C, Los Angeles, Houston (igen) D.C (igen) och nu Orlando). Antalet Svenska deltagare har varierat från år till år och som konjunkturen är just nu har jag en känsla av att det faktiskt kommer att vara ännu fler i år än 2014.

Den 12 juni har vi Svenska deltagare en församling på Microsoft i Akalla och då kanske den officiella siffran dyker upp! Det finns många bra anledningar att satsa på detta event och jag tänkte lista fem skäl som gör att Informator satsar rejält på detta event varje år. Har listat dessa tidigare, men de tål att upprepas!

1. Ta del av tekniknyheter tidigt

Microsoft “sparar” många produktsläpp och information för att vi partners skall ta del av detta först av alla. Under WPC fullkomligt dräller det av information kring teknik under utveckling eller precis på väg att släppas till kunderna. Detta är något som för oss som Microsoftpartner innebär en möjlighet att alltid ligga lite steget före… Nu kanske man inte går ner på detaljnivå som på tex. TechEd och liknande events, men för oss som har lite bredare synvinkel är det definitivt det bästa eventet under året när det gäller Microsoftteknologi!

2. Knyt till dig nya partners och kunder

Under WPC har du möjlighet att umgås med branschkollegor under flera dagar (och kvällar) i sträck. Under de år som jag deltagit på WPC har jag hittat både nya partners och möjliggjort affärer som mer än väl täckt den kostnad det innebär att delta. Egentligen är det mer än så, efter alla dessa resor med i många fall återkommande resenärer är det så att jag hittat flera nya vänner där man egentligen inte alls behöver diskutera affärer utan enbart kan tycka att det är trevligt att umgås ändå :)

3. Lär känna Microsoft Sverige

Att WPC är ett enormt viktigt event för Microsoft kan man tex. märka på att vi sedan flera år får se i stort sett hela den Svenska ledningsgruppen på plats på WPC. Vill du få höra mer hur vindarna kommer vridas den närmsta tiden kommer du helt enkelt inte att få ett bättre tillfälle att kanske få sitta ner och ha ett personligt samtal med den som ansvarar för det område som ert företag arbetar främst med!

4. Kom nära Microsoft Corp

Under WPC som sällan annars har du möjlighet att lyssna på sessioner där den verkliga ledningen inom Microsoft sätter ord på sina tankar kring hur vi som partners kan optimera vårt arbete kring Microsoftteknologi. Som exempel så passade jag förra året på att skicka ett mail till Kevin Turner (COO Microsoft) för att tacka för inspirationen under WPC och fick svar redan samma dag “Tobias – Thanks for the note! We will win as a team! //KT”

5. Känn boosten att vara Microsoft Partner

Ok, det kanske kan kännas lite väl amerikanskt “hallelujahmässigt”, men det ger faktiskt en rejäl boost att känna att man är del av något mycket större, en känsla man delar med tusentals andra under minst en vecka där den samlade energin från alla deltagare skulle skrämma slag på konkurrenter som tex. Oracle och Apple. Den här boosten ger mig alltid extra energi till hösten att satsa på Microsofts teknologi och se till att vi kan hjälpa så många som möjligt att gå hela vägen!

Vi ses i Orlando!
//Tobias
Tobias Strandh has been working in the IT-area for some 20 years and with Microsoft in particular for the last 10 years. At the moment he's working as Business Area Manager of Training at Informator and with a special mission as Microsoft Alliance Manager for the owner group Soprano Oy

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.