Informator tecknar nytt avtal med Kodcentrum

IT-utbildningsföretaget Informator har tecknat nytt avtal som huvudsponsor för Kodcentrum. Målet att öka intresset för programmering bland barn och unga i Sverige.
– Informators stöd hjälper oss att bygga upp ett nätverk av volontärer och gratis kodstugor över hela landet. Alla barn ska ha samma möjlighet att komma igång med programmering, därför är det viktigt att näringslivet arbetar tillsammans med ideell och offentlig sektor, säger Emelie Dahlström, Generalsekreterare på Kodcentrum.
Som en del i det nya avtalet erbjuder Informator, förutom finansiering, från och med i höst Kodcentrums alla volontärer kostnadsfri vidareutbildning inom Informators egna utbud av programmeringskurser.
– Informator har vidareutbildat Sveriges programmerare de senaste 25 åren. Vi vill ge tillbaka till samhället genom att stötta alla de fantastiska volontärer som genom Kodcentrum ställer upp och sliter hårt för att lära barn koda, säger Emil Robertsson, VD på Informator.
Om Kodcentrum
Kodcentrum har precis haft terminsstart på tio platser runt om i landet, varav fyra premiärer för helt nya kodstugor. Nu finns verksamheten i Göteborg, Linköping, Örebro, Stockholm (City, Sundbyberg och Tensta), Uppsala, Umeå (två kodstugor) och Skellefteå.
I kodstugorna möts barn och unga mellan 9 och 13 år för att de har en sak gemensamt – en nyfikenhet för programmering. De kommer från olika skolor och på sin fritid, en timme varje vecka. Det är helt gratis och det behövs inga förkunskaper för att delta. Barnen introduceras till ett visuellt programmeringsspråk utvecklat av det amerikanska universitetet MIT, Scratch, och till ett pedagogiskt upplägg som uppmuntrar barnens egen kreativitet och problemlösande förmåga.
Här träffar barnen yrkesverksamma och studerande volontärer som ideellt bidrar med sin tid och erfarenhet av programmering. Många arbetar på IT-företag i närområdet och engagemanget är stort. Volontärerna i kodstugan fungerar som förebilder – de visar på bredden av vad du kan göra med programmeringskunskaper och vem som kan arbeta med det.
Kodcentrums huvudsponsorer är Informator, Spotify och Vinnova.
Kodcentrum arbetar aktivt för att öka mångfalden inom IT-sektorn och bidra till att fler barn och unga får upp ögonen för IT och programmering, oavsett socioekonomiska bakgrund, kön etc.
Om Informator
Informator är ett utbildningsföretag som på olika sätt hjälper organisationer att utveckla rätt kompetens, alltid med individens lärande i centrum. Varje år vidareutbildar Informator 12 000 yrkesverksamma inom IT i Sverige och har sponsrat Kodcentrum sedan 2014.
KONTAKT:
Informator
Emil Robertsson
VD Informator
Tel: 070-999 80 44
emil.robertsson@informator.se
Kodcentrum
Emelie Dahlström
Generalsekreterare
Tel: 070-999 16 00
emelie@kodcentrum.se
Läs mer om Kodcentrum: www.kodcentrum.seLäs mer om Informator: www.informator.se

2 kommentarer

Fantastiskt roligt att höra! Vi försöker få igång verksamhet i Skarpnäck så jag har spridit detta vidare.

Svara

Stort tack för delningen Susanne. Vad kul!

Svara

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.