Nytt år och upp i molnet


Så var vi då inne i 2014 och arbetsåret har nog kört igång för de allra flesta. På Informator är det full fart och kurserna har redan kört igång för de allra piggaste. När det gäller Microsoftområdet är det som alltid mycket fokus på molnet och mer så nu i januari när Microsoft välkomnar till konferensen TechX Office 365 den 23-24 januari i Stockholm. Självklart kommer du träffa oss från Informator där också!

Vi har passat på att skapa en samlingssida för 365 där vi kommer lägga in kurser som touchar detta område. Just nu har vi bland annat en riktigt intressant kurs för dig som IT-tekniker som ska planera upp och designa hur ert företag bäst implementerar Office 365, ta gärna en kik på MS10968 Designing for Office 365 Infrastructure!

365 kommer mer och mer in på företag runt om i Sverige och egentligen är det väl främst IT-avdelning och ekonomiavdelningen som märker mest när kostnaderna för IT sjunker samtidigt som IT-avdelningen får än mer stöd och möjligheter att jobba med Office i molnet. Jag själv som Nokia Lumia-användare hoppas förstås på att WindowsPhone- och det vanliga Windowsgränssnittet synkas än mer framåt så de appar jag använder dagligen ser ut och agerar på samma sätt oavsett om jag sitter på PC, Surface eller mobil... Känns som 365 och Skydrive är ett stort steg på vägen här och jag har en känsla av att fler och fler företag ser dessa möjligheter. Utvecklarkurserna mot Windows skall förresten uppdateras nu i januari till 8.1 (enligt Microsoft), återkommer såklart direkt detta är genomfört :)

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.