UX Design mot Windows 8

Under sommarens Microsofts Worldwide Partner Conference i Houston så berättade Tami Reller från Microsofts Windows Store Team att i januari 2014 släpps en ny Microsoftpartnerkompetens "User Experience Design Competense". Att detta varit efterlängtat märkte man tydligt om man följde Twitter där många som inte kunde vara på plats direkt försökte hitta mer information från oss som var där live.

Att Microsoft satsar mer och mer på just användbarhet med sin Windows 8-serie är ju helt klart om man som jag gillar grafik och sköna former. Tänket kring Windows 8 ligger verkligen ljusår före konkurrenterna och själv har jag kommit på mig själv att använda/jobba med datorn på ett helt annat sätt än tidigare, speciellt när jag sitter med min Surface RT. Den nya kompetensen ger verkligen Microsoftpartners en helhet där även de som inte konkret sitter och kodar också får en möjlighet att inte bara lära sig mer om Microsofts tänk utan också har möjlighet att göra certifiering och visa upp detta. Självklart är det även en grymt nyttig erfarenhet för dig som faktiskt just kodar mot Windows och att i en sådan här kurs få möjlighet att verkligen gräva ner i Microsofts tänk lär höja kvaliteten på ditt arbete! Själv är jag övertygad om att tänket som Microsoft har kommer ge än mer utslag på arbetsplatser som är mer noga med sin ergonomi och i dessa dagar när nästan alla sitter vid datorer dagligen går det inte att vara nöjd med operativsystem som egentligen sett likadana ut sedan förra seklet.

I Microsofts nya kurs MS40043 Windows 8 UX Design Workshop (som riktar sig mot certfieringen 74-353: Windows UX Design, Microsoft Certified Specialist: Windows UX Design) tar Microsoft ett första steg mot denna nya partnerkompetens och tänker återigen utanför boxen. Istället för en kurs på 3-4 dagar i klassrum består utbildningen till stor del av teoretiska bitar som deltagaren själv läser in på egen hand före, under och efter labbandet i klassrum. Detta är något som även vi på Informator tittat på för att anpassa även "vanliga" Microsoftkurser och kunna hjälpa er att både få ner tiden ni behöver vara borta från jobbet och samtidigt kombinera flexibiliteten från självstudier med säkerheten att i en stabil klassrumsmiljö, tillsammans med en expert verkligen känna att teorin tar fäste och rätar ut eventuella frågetecken som varit kvar.

För att ta reda mer om User Experience och design på Windows, besök design.windows.com

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.