10 skäl att titta närmare på Office 2013

Office 2013 är på många sätt en av Microsofts mest påkostade uppgraderingar. Gränssnittet är tredje generationen av det ribbonbaserade utseendet men har många förändringar. Dessa gäller inte bara produkterna i sig utan även prisbilden då starkt fokus läggs på Office 365 och prissänkta hyrtjänster för Office.

Här är 10 anledningar som gör Office 2013 värt att titta närmare på:

  1. Office kommer nu med touchstöd och i RT version dvs i batterisnål version för plattor.
  2. Word, Excel och PowerPoint minns var du lämnade ett dokument och frågar om du vill fortsätta där du var sist när du stängde dokumentet. Det verkar som en överdrift men man lär sig älska just den här lilla rutan som direkt förflyttar dig till rätt plats i ett dokument.
  3. Outlook grupperar kontakter från Linkedin, Facebook och kontaktmappen för en enkel överblick av alla dina kontakter oavsett var de befinner sig.
  4. Lync erbjuder nu Skypefederering vilket innebär att du kan se närvaro och använda röstfunktioner med Skypeanvändare
  5. Excel inför en ny fantastisk PowerView som möjliggör en ny typ av visuella "pivotdashboards" för att enkelt sammanställa data mer visuellt och lättöverskådligt än dagens pivottabeller och pivotdiagram.
  6. Hela Office kopplas till Live eller Office365 konton för att du enkelt skall kunna spara till SkyDrive eller SharePoint eller andra lagringsplatser. Microsofts egna molntjänster blir avsevärt mer tillgängliga i den här Offieversionen.
  7. För dig som arbetar med större texter i Word så blir nu dispositionsläget eller navigationslisten delvis integrerad direkt i texten varpå du enkelt kan visa enbart rubriker och flytta text i längre dokument.
  8. Excel är rejält ombyggt och inför extremt lättanvända analysfunktioner.
  9. Excel har också blivit bättre på att gissa vad du behöver och erbjuder en ny funktion som heter Suggested charts och föreslår diagramtyper baserat på den data du markerat.
  10. Med Word 2013 så kan du redigera PDF-filer direkt i Word. Akta dig dock för att sätta lösenord på de PDF-er du möjligen skapar via Office. Word kan enbart öppna PDF-filer utan lösenord så har du råkat sätta ett lösenord på en PDF så behöver du Acrobat för att låsa upp den :-).
Vill du veta mer? Onsdag den 24:e har vi ett frukostseminarium på Informator där vi visar nyheter i Office 2103. Välkommen att anmäla dig medan det finns platser kvar.


2 kommentarer

Inget sägs om Publisher, som behöver en del förbättringar.

Svara

Hej och tack för din synpunkt. I denna post så har jag huvudsakligen tagit upp de mest använda Officeprogrammen och inte nämnt t ex InfoPath eller Access heller.

Publisher behöver ur mitt perspektiv både marknadsandelar coh utveckling för att nå den försäljningsnivå som MS troligen vill.

Här finns en del nyheter men om jag gissar kanske det är andra förbättringar än dessa du är ute efter.

http://blogs.office.com/b/microsoft-publisher/

Hälsningar Malin

Svara

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.