Nej nu… Jag blir så FÖRBANNAD! - Man kan inte reglera spontana känslor, eller..?

Tänk om du kunde minska din stress och öka din, produktivitet genom att enkelt reglera din känslomässiga reaktion på störande faktorer? Få vara herre över din bångstyriga känsla? Och dessutom få bestående resultat? Hur vore det för dig och ditt team?   


Oönskade känslor är mycket stressande, inte sant? De är svåra att bli av med och påverkar ofta både den individuella prestationen och teamarbetet markant. För det första skjuter man upp saker, för det andra undviker man saker, för det tredje ligger man vaken… och på det sjätte smäller det! 

Oönskade känslor kan vara ilska, frustration, oro, rädsla, presentationspanik, scenskräck, irritation, budgeteringsångest, skuld, och skam. Listan kan göras mycket lång. De flesta av dessa känslor triggar en kroppslig stressreaktion.

Man kan bli stressad av alla intryck och avbrott i kontorslandskapet. Det kan vara jobbigt att vara en introvert person i ett extrovert agilt team som inte förstår ens behov. Känslorna kan triggas av störande situationer, personer, händelser eller tankar; må det vara i dåtid, nutid eller framtid. 

Oönskade känslor kan effektivt blockera förändring av beteende, även när motivationen finns. De oönskade känslorna skapar stress, vilket försämrar produktivitet, kreativitet och goda relationer. 

TÄNK OM du hade ett flexibelt verktyg för att snabbt reglera intensiteten på dina oönskade känslor?
TÄNK OM du själv kunde använda detta agila verktyg, gång på gång?
TÄNK OM verktyget var gratis och resultatet ofta bestående?

I kursen Agil Emotionell Reglering får du lära dig att effektivt reglera ditt eget känslotillstånd med hjälp av Emotional Freedom Techniques (EFT), även mitt uppe i den hektiska arbetsdagen eller under det där mötet som drar ut på tiden så…! 

Eller när arbetskompisarna retas. Jag tänker på killen som hade en timmas pendling till jobbet. När han kom fram till jobbet en morgon och skulle hämta ut sin laptop från kassaskåpet, hittade han den inte. Orsaken var enkel; kollegorna hade sett att han hade glömt den på arbetsbordet och ville spela honom ett spratt. De tog bort visitkortet som var tejpat på den och ställde in den bland en mängd andra, till utseendet identiska laptops i kassaskåpet. Han gick omkring och letade, mer och mer uppjagad över att behöva åka hem och söka vidare. Det var ju 2 timmars resa tur och retur. Plötsligt försvann han. Några minuter senare kom han relativt lugn och sansad ut från toaletten där han hade använt EFT några minuter i enskildhet. Nu kunde han lösa upp situationen under allmän munterhet och teamet fick också ny respekt för metodens enkelhet och effektivitet. 

EFT är en av världens mest snabbväxande självhjälpsmetoder för emotionell reglering. Du gör själv en slags medveten omprogrammering av din standardrespons. Sara kan förklara denna metoden på ett vetenskapligt neurobiologiskt plan och samtidigt så att en lekman förstår.

Du kombinerar mental träning med stimulans av akupunkturpunkter helt utan nålar. Du använder bara dina egna fingertoppar. EFT är en evidensbaserad metod. Den kompletterar andra metoder för stress och oönskade känslor, det vill säga att träna, vara ute i naturen, mindfulness, KBT (Kognitiv BeteendeTerapi), lugnande medicin etc.!

Forskning har visat att EFT effektivt lugnar ner kroppens stressreaktion. Ett 60-tal studier visar på denna metods snabba och varaktiga effekt på många olika tillstånd. På en session med en EFT coach minskas kortisolhalten (stresshormonet) med i genomsnitt 24% och ända upp till 50%. Det är jättemycket. För en som närmar sig utbrändhet eller utmattningssyndrom kan det vara avgörande. 

Efter kursen förstår du metoden, och hur det kommer sig att något så löjligt enkelt kan vara så rasande effektivt. Du har fått öva så att du kan fortsätta själv för att neutralisera eller reglera intensiteten på dina oönskade känslor. Du har också fått lära dig hur du installerar en mental bro till vad du hellre skulle vilja känna, om den där störande känslan skulle göra sig påmind igen.


Välkommen! Sara Bern


Bloggare: Sara Bern

Sara Bern på Golden Opportunity jobbar till vardags som Agil konsult och coach. Hon är civilingenjör och har tillägnat sig mycket kunskap inom stress- och smärtforskning, epigenetik, biovetenskap såväl som neurovetenskap. Sara är certifierad Avancerad EFT terapeut och styrelseledamot i EFT förbundet – Yrkesförbundet för EFT och knacknings-metoder. Sara har jobbat med Agil Emotionell Reglering för många olika yrkeskategorier, allt från agila utvecklingsteam på Cybercom, ingenjörer, lärare, läkare och entreprenörer till chefer. Följ Sara Bern på LinkedIn.


Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.