Tillbaka från Toronto och Microsoft WPC 2016

Tobias Strandh och Milad Hashemi från Informator på plats i Kanada
Så är det då äntligen riktig semester efter en fullspäckad konferensvecka med grymt många sköna Microsoftpartners ifrån hela världen! Till att börja med måste vi påpeka vilken underbar stad som Toronto är! Trevliga människor överallt, en promenadvänlig stad med mycket att se, kan inte bli bättre!

För Informators del börjar konferensen på allra bästa sätt med en lugn och stabil överfart (inte att förglömma att många resor försenats både timmar och dagar). Fredagen bjöd på perfekt väder och en trip tillsammans med ett gäng partners och Microsoftare till CN Tower eller som dom själva presenterar byggnadsverket "världens högsta torn". Perfekt inledning på konferensveckan verkligen! Lördag blir en mjukstart på att träffa nya affärskontakter i mindre formella omständigheter och söndagen sen när Ingram bjuder på utflykt till Niagarafallen kommer vi ihåg länge, klockrent!

Konferensen i sig kör egentligen igång på riktigt i samband med Svenska Microsofts Svenskmingel och EM-final under söndagen och i år slog vi tydligen rekord igen med Svenska deltagare trots att vi saknar ett gäng gamla veteraner som valt att stanna med familjen. Inte så konstigt kanske med tanke på att WPC alltid genomförs på bästa semestertid...

Måndag då och vi samlas sådär 20.000 pers inne på Toronto Maple Leafs palats Air Canada Center för att lyssna på Sataya Nadala & Co från Microsoft om året som gått och vilka utmaningar vi står inför. Tyvärr missar Microsoft i år att nå den där toppen på Keynote som man brukar sätta stämningen med och när den dessutom slutade sådär 1 timme tidigt var vi absolut inte ensamma om att undra ifall det där var en enda lång reklamfilm för nya varianter av Office 365 och Azure!? Inte så spännande men det skulle ju komma mera på andra håll...

Första riktigt sessionen handlade om att leda digital transformation och det är ju precis den vägen som Informator hoppat på med hull och hår så verkligen skönt att se extra bekräftelse från Microsofts håll att det är detta som gäller. Förra året var "disruption" nyckelordet och i år kör man hela vägen med "Digital Transformation" och grym tajming verkligen från oss igen då vi både har ett späckat kursutbud med topplärare på området och dessutom kör Leadership Tour i höst igen med just detta som tema, fingertoppskänsla brukar det kallas :)

Empowering Digital Transformation
Vi skulle nog kunna sammanfatta i stort sett alla sessioner med denna upplevelse. Microsoft pekar återigen med hela handen mot att det är dags att hjälpa alla organisationer/företag att våga ta steget och bli mer digitala, oavsett bransch och inriktning! Informator är med på tåget!

Vi skall inte gå igenom alla presentationer och sessioner under veckan (det blir en hel del :) men vi vill gärna avsluta med att peka på vad just Microsofts Learningdel ser som viktigast just nu och (drumroll...) ja det är digital transformation! Bilden till höger visar deras färdriktning med att bredda produktportföljen (fler områden, inriktningar), optimera leveransprocesser, fyll anställda med nytt tänk och energi och involvera lärarna. Det är precis det som vi har arbetar extremt hårt med senaste 2 åren och att vi har det försprånget ser vi redan nu resultat ifrån!

Informator har nu sommarstängt fram till den 8 augusti då vi rivstartar hösten!! Har du lagt in tid nu i sommar att kolla upp en kurs för hösten kan vi rekommendera vår sommarkampanj som rullar på! Trevlig sommar!Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.