Nya tider i Officevärlden

Just nu lanserar Microsoft nya saker på löpande band. Office 365 är fullt med nyheter. Office 2016 för PC släpps inom kort och är redan lanserat för Mac. För en knapp månad sedan lanserades också Windows 10 som är en efterlängtad efterträdare till Windows 8.

I Windows 10 lanseras också Office Universal Apps som är en gratisversion av Office för dig som arbetar mobilt eller med touch-skärm.

Både Microsoft och Gartner tror också på "Big Data "- dvs att vi kommer att ha mer tillgång till datamängder och därmed att vi kommer att behöva verktyg för att hantera dessa bekvämt. Har du inte sett Power BI än eller om du gjorde det för ett tag sedan så titta närmare på det igen. Det blir lättare och bekvämare än någonsin att hantera och visa upp data i "dashboardformat".

Vill du titta närmare på detta så kör jag och min kollega Andreas Wennborg ett event med Informator den 4:e september där vi visar följande:
  1. Nyheterna i Windows 10
  2. Skillnaderna mellan Office och Office - dvs hur de olika Officeversionerna Online, Universal Apps, Desktop och Office för plattor skiljer sig från varandra.
  3. Det nya Power BI konceptet som finns i en gratisversion och en muskelversion och hur du bekvämt kan komma igång med BI-tjänsterna.
  4. Office 2016 för PC och Mac - nyheter och skillnader.

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.