Så blir du mer effektiv med SharePoint

Göran Husman
SharePoint Guru &
MVP Office 365
Många har arbetat med SharePoint-baserade lösningar i flera år, oftast i form av intranät och projekt & samarbetsytor. Men ibland blir man frustrerad då man vet att det går att göra mer med SharePoint-miljön, men kommer inte på hur. Det enklaste sättet att lösa det behovet är att gå en utbildning.

Informator har flera olika typer av kurser, från endagars introduktion till fördjupningskurser för webbredaktörer och ägare av projektsajter. I höst kommer Informator även att släppa ytterligare en fördjupningskurs, där målet är att visa den erfarne SharePoint-användaren hur de bygger smartare lösningar i SharePoint, utan att behöva använda kodade lösningar (NOCODE) - Är du intresserad av detta så kontakta Informator för mer information.

On-Premise eller Online? 

En vanlig fråga är om det är skillnad på SharePoint-lösningar som baseras på egna (s.k. "on-premise") servrar, eller den molnbaserade SharePoint Online versionen. Svaret är att för en användare är skillnaden försumbar - För en teknisk administratör/IT Pro är det dock stor skillnad. Alltså kan alla användare gå på SharePoint-användarkurserna som nämnts ovan, medan tekniska administratören måste välja rätt kurs - Är du osäker på vilken som är rätt för dig så hjälper Informator reda ut vilken av dem som är bäst för dig. Hela Sharepoint-kursutbudet hittar du enkelt på denna samlingssida.

Är du mer intresserad av att anpassa design av webbsidor så behöver du gå en SharePoint Design kurs. Det förutsätter att man är bekant med HTML och CSS, samt gärna JavaScript. Med den kunskapen kan man anpassa SharePoints-siter så den visar precis den typ av utseende och användargränssnitt som ni önskar. Detta är dock inte en vanlig användarkurs, men för den som vill veta mer om detta ämne finns en lämplig kurs hos Informator

SharePoint-området utvecklas löpande - därför måste även utbildning och lärare vara uppdaterade på det senaste. Det är orsaken till att Informator använder sig av erfarna SharePoint-konsulter, med stor rutin och kunskap om hur man bygger lösningar i verkligheten, inte bara i teorin. Du kan därför räkna med att dessa lärare kan svara på frågor som kanske inte direkt berör SharePoint, men är viktiga för just ert behov.

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.