Microsoftinspiration för hösten - WPC 2014

avslutningsdag och utsikt över obelisken från Lincoln memorial
Så var då en veckas Microsoftkonferens över och årets upplaga tillhör definitivt en av de som jag uppskattat allra bäst. Drivet och tillgängligheten från Microsoft har verkligen skruvats upp och det märktes inte minst hos våra Svenska MS-kontakter som är på ett strålande humör att umgås och samarbeta med oss partners! Bäst på dom stora Keynotesen var (som vanligt) Microsofts CTO Kevin Turner som till och med rakat av sig mustaschen (kanske för att markera förändring!?) och jätteintressant att lyssna till nya VDn Satya Nadella som klart och tydligt markerade att Microsoft från och med nu är tillbaka som den jagande utmanaren.

På Learningsidan känns det nu ganska uppenbart att även vi behöver styra om vår färd upp mot molnen. På Informator har vi ju sen länge varit tidigt ute att anamma både digitalt kursmaterial såväl som Microsofts Labs Online. Detta är något vi kommer fortsätta att göra och jag har dessutom ett flertal idéer hur vi skall kunna fortsätta förbättra kursleveranserna. Det vi alla behöver inse är att vi inte levererar utbildning, vi levererar affärsnytta, kunskap att omsätta i handling som direkt syns på våra kunders resultat i form av ökad effektivitet! Vi måste bara bli bättre på att förklara detta på ett tydligt sätt som ansvariga hos våra kunder också kan ta till sig och se Informator som en naturlig del i arbetsprocessen!

Två inspirerande damer jag gärna lyfter fram lite extra utöver alla tekniknördar på konferensen, är dels Gartners Tiffani Bova som även i år drog fulla hus på sin session "Reading the Tea Leaves". Fokus i år var mer på att vi behöver ändra hela vårt organisationstänk och fokusera mer på att få kontakt på andra plan än "bara" våra vanliga kontakter inom IT. För att bredda och verkligen öka vår närvaro måste vi kunna förklara vad vi tillföra, även utan att prata server och systemutveckling.

Sen, kanske den talare som gjorde mest intryck på mig (kanske för att jag inte hade några förväntningar). Laura Schwartz har jobbat länge i Washington och flera år som eventansvarig på Vita huset (bland annat under president Clinton). Hennes session "Eat, Drink and Suceed" baseras på hennes erfarenheter av events och vilka möjligheter till kontakt det finns. Lauras närvaro och attityd är verkligen inspirerande och absolut något som jag kommer att ta med mig framåt! (It's Showtime... kom ihåg den meningen :).

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.