Dags att sikta mot molnen, Informator ger dig vingar!

Igår noterade vi att Business Region Göteborg å sin sida noterat att botten är nådd för konjunkturen i Göteborg - Vändning till hösten! På IDG kan man läsa att nu vänder det även för IT-jobben och plötsligt känns det återigen väldigt ljust även för oss som jobbar med kompetenshöjning!

Det är ju knappast något att sticka under stol med att när konjunkturen rasar så är just utbildning tyvärr ofta en av de första bitarna som ryker. Extremt konstigt egentligen om man tex. tittar på bolag där den största kompetenshöjningskostnaden är att medarbetare inte kan debitera. Det jag personligen vill hålla fram här är de bolag som insett tidigare att detta sker i cykler och satt undan en extra slant just för att passa på att utveckla kompetensen när medarbetarna ändå "sitter på bänken"!

Tittar vi på mitt område Microsoft så är det ju en direkt inriktning som nästan tjatats sönder de senaste åren och det är ju Molntjänster, "Cloud"... Microsoft har fått mycket kritik för att sno jobb från partners, men det är ju inte direkt så att någon kan ha missat vilken inriktning denna IT-jätte har valt. Att dom nu mer och mer gör slag i saken och att det kanske börjar bli tydligare ju fler slutkunder som satsar på tex. Office 365 är ju egentligen bara ännu ett tecken på att det kanske är läge att ta nästa steg i kompetenshöjningen!?

Informator hjälper väldigt gärna till om ni har funderat på att lätta lite och leka i molnen!

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.