Software plus Services med IAMCP och Microsoft

Dagen började bra, vi samlades ett litet gäng hos SWECO och åkte upp på högsta våningen där utsikten över Stockholm var riktigt imponerande (se bild).SWECO bjöd på en imponerande frukost bestående av yoghurt, juice, kaffe och goda mackor med massor av smarriga pålägg. Godaste frukosten någonsin enligt IAMCP:s ordförande Valentino Berti!

Sen var det alltså dags att återigen snacka "Software plus Services", den här gången inte bara med Microsoft Partners utan även med Microsoft själva. Lotta Båth och Daniel Akanine från Microsoft var på plats.

Kom vi fram till något då? Nja, eller jo, det kanske vi gjorde. Daniel började med att prata lite om hur Microsoft såg på det hela, om SaaS, om Salesforce, om Microsoft CRM (som ska kunna köpas både som klient och som tjänst), om Microsofts Live-plattform, om att Outlook är ett bra exempel på S+S, om hur större företag aldrig någonsin skulle kunna släppa på kontrollen av sin egen data och att SaaS därför inte är något alternativ, om att hela tjänstetänket kanske passar bäst för mindre till mellanstora företag, om hur Googles tjänster matchar det Microsoft erbjuder, och så vidare och så vidare...

Det var intressant det Daniel sa och det runda-bords-samtalet som uppstid efteråt gav ytterligare vinklar på det hela.

Men det som kanske var mest givande var ändå det Daniel avslutade dagen med att säga:
Alltså...inget av det här är ju egentligen nytt.

Och så kanske det är.

S+S är nog inget som kommer att revolutionera IT-branschen, det är kanske egentligen bara ett sätt för Microsoft att säga att ibland är det bra med webbtjänster och ibland är det bra med skrivbordsapplikationer. Det kanske inte behöver vara svårare än så?

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.