Microsoft lägger in den mobila överväxeln och köper Nokias verksamhet

I somras på Microsofts Worldwide Partner Conference var det ingen tvekan om att fokus var starkt riktat på mobila enheter och vart man än vände sig så visades olika varianter av Nokia Lumia upp. Ledningen för Microsoft pekade ut vägen med hela handen "FY14 är året som Microsoft tillsammans med partners skall växa på mobilsidan och visa vägen när våra kunder vill ha ett sätt att använda både telefoner och andra enheter som man kan koppla upp sig mot företaget med. Microsofts avgående VD Steve Ballmer visar nu att han vill träda tillbaka med ett rejält sista avtryck...

Tidigt i morse visade Microsoft verkligen vägen när man tillsammans med Nokia gick ut med en gemensam pressrelease att Microsoft nu köper Nokias avdelning för Devices & Services + en hemskans massa viktiga patent för mjukvara där Nokia i många fall fortfarande leder utvecklingen jämfört med konkurrenter som Google och Apple. I ett slag kommer ca 32.000 Nokia-anställda att få en ny arbetsgivare och Stephen Elop som rekryterades över från Microsoft till CEO-rollen tar nu steget tillbaka till sin gamla arbetsgivare för att fortsätta leda detta gäng. Man kan tänka sig att denne man nu efter några års motigheter kan andas lite lättare och för Nokia som företag är ju detta ett beslut helt i deras historiska linje. Vad deras huvudinriktning framåt kommer bli lär avslöjas om sisådär 45 minuter när deras presskonferens i Finland går av stapeln. Förra veckan var jag över i Helsingfors för att träffa våra Finska medarbetare och det var en riktigt pådrag med influgna Nokiamedarbetare så gott som överallt. Just då tänkte jag inte mer på det, men såhär i efterhand känns det ju som att det verkligen var något på gång :)

För oss som utbildningspartner till Microsoft kan man verkligen se framtiden stakas ut allt mer. Vi har redan under flera år matats med att det är "Cloud" som gäller för framtiden och dessa molnlösningar från Microsoft i kombination med ett nu ännu starkare fokus på den mobila sektorn kommer antagligen visa sig i att fler och fler utvecklare börjar närma sig utveckling mot olika plattformar. Har du också börjat titta mer och mer på app-utveckling så kan jag varmt rekommendera en Informatorkurs inom App-utveckling för att snabbare komma in och bli effektiv på området!

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.