Microsoft och VMware ångar vidare

Jag har ganska ofta diskussioner med kommuner och landsting kring utbildning och med några undantag ser jag två företag som växer sig allt starkare när det gäller offentlig förvaltning...


1) Microsoft
Windows Server 2008 kommer in allt mer ute hos våra offentliga vänner. Anledning? Helt enkelt att det är en suverän produkt som funkar bra med övriga IT-system. Kombinerat med SQL Server 2008, System Center-produkterna och varför inte Microsoft Office 2007 till slutanvändarna är det kanske den smidigaste miljön man kan sätta ihop.


Till alla er som nu upprört skriker om licensavgifter, stängd kod etc så har jag bara ett ord... användarvänlighet... Vad tror ni det kostar när personal inte kan utföra sitt jobb pga krånglande, svårarbetade system? Bra mycket mer än licenserna man betalar till Microsoft kan jag nog sätta en bra slant på!


2) VMware
När det gäller virtualisering har väl inte Microsoft lyckats komma ikapp sin argaste konkurrent. Jag har pratat med IT-chefer som fullkomligt gråter av lycka för varenda fysisk server man lyckats plocka bort. I de allra flesta fall är det då inte Microsoft-servrarna man väljer att ta bort utan gamla Novellburkar som inte längre riktigt orkar med.


Självklart finns det de som väljer Open Source, IBM och andra alternativa lösningar. Novells olika varianter är väl annars det som man hör allra mest om vid sidan om de två stora. Det kanske finns kommuner som vågat hoppa på tex. Ubuntu också? Har inte hört det själv, men hojta gärna om ni tillhör dessa!

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.