Kom vinnande ur lågkonjunkturen!

I denna period när företag efter företag varslar och det inte verkar klart om dessa varsel räcker (eller kanske bara är en början) så är det viktigt att planera för framtiden. I dagens Computer Sweden skriver Mats Tyrstrup, (som är ledarskapsforskare på Handelshögskolan i Stockholm) bland annat "Ett bra tips är att låta dem som är kvar gå på utbildning" i relation till att man inte kan vara helt säker på att det inte blir mer varsel.

Detta ligger helt i linje med de erfarenheter som Informator drog av förra lågkonjunkturen när det fanns företag som valde att "gå i ide" och försöka sova sig igenom problemen och det fanns de företag som tidigt såg detta som ett tillfälle att vässa kompetensen på de medarbetare som fanns kvar, för att sedan stå redo som vinnare när högkonjunkturen kom tillbaks senare.

Som jag skrivit tidigare, finns ert företag i Västsverige och du arbetar som IT-ansvarig, HR-Chef, utbildningsansvarig eller liknande så kommer jag gärna över och delar med mig av Informators erfarenheter! Vi vill se till att ni står där redo i startblocken när det är dags för nästa omgång!

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.