Androidutveckling med hjälp av appar

För nästan ett år sedan lanserade vi min kurs om utveckling av Android appar. Kursen var inriktad på att förmedla allt man som Java programmerare behöver veta för att komma igång praktiskt med programutveckling av Android appar.

Under hösten har jag emellertid stegvis provat ett annorlunda grepp att presentera ämnesområdet, som jag bland annat kört på jDays i Göteborg i början på december förra året. Både erfarenheter och gensvaren från deltagarna har gjort det dags att ny-lansera kursen om Android programmering:

Appar i massor

(Trumvirvel...) Jag presenterar härmed kursen:
Android App Programmering - An App-Driven Approach

Denna omgjorda kurs tar sin utgångspunkt i en serie av kompletta appar. Varje app fokuserar på ett specifikt område inom Android API:et. Men, lägger också till olika typer av extra-funktionalitet för att vara en komplett app. På så sätt hinner vi betydligt längre och djupare, jämfört med både min förra kurs och lejon-parten av Android kurser på marknaden.

Vad sägs om att bygga en enkel spel-app, men som låter användaren styra indata med rösten och att appen talar tillbaka.

Eller, en app som baserat på aktuell position rapporterar via anrop till en webb-tjänst när solen går upp och ned idag och några (valfritt) antal dagar framåt i tiden.

Eller, en chat-app där alla deltagare  kommunicerar med varandra på kursen. Detta vara bara några av alla appar vi bygger på kursen.

Och mycket mera; såsom styra kameran, detektera om telefonen skakas, både spela in och spela upp ljud, hantera animering och bakgrundsbearbetningar, SQLite databasen, den inbyggda webbläsaren med mera...

För dig med gott om ont om tid

Kursen är på 5 dagar för att ge dig maximalt med tid att absorbera det omfattande materialet. Men vi vet också att tiden man är borta från verksamheten för att gå kurs, ibland är problematisk. Därför ger vi också kursen på 3 fullmatade lång-dagar. Det innebär att vi startar i tidiga ottan klockan 08 och håller på ända till middagstid klockan 18.

Mera information

Du hittar mer information om de båda kurserna via följande länkar:Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.