Fem anledningar att delta i The Phoenix Project (DevOps-simulering)

  1. Du får öva på kommunikation och tillit
Vad händer om kunden inte vara med och påverka utvecklingen av en tjänst? Eller om test-teamet inte involveras i rätt fas? Vad händer om teknikern gör en ”riskfri” ändring i infrastrukturen?  Konsekvenserna av brister i kommunikation mellan roller och team blir tydliga och kännbara. Deltagarna får chansen att etablera de kommunikationskanaler och metoder som krävs för att kommunikationen ska bli en naturlig del av arbetet.     

  1. Du får med dig handfasta tips på tydlig visualisering av arbetsuppgifter och flöde
”Stop starting, start finishing” är ett mantra för simuleringen. Det viktiga är inte att vara upptagen. Det viktiga är att få rätt uppgifter slutförda. Visualisering av uppgifter, både på team- och individnivå hjälper alla inblandade att skapa tydlighet och fokus. Kanban-tavlor och andra visuella stödverktyg kommer till användning.  

  1. Du lär dig prioritera och exkludera
Få team har för lite att göra. Behovet av att sålla och prioritera uppstår dagligen, både på operativ, taktisk och strategisk nivå. Med stöd av visualisering och kommunikation blir arbetet lättare. Vem är det som ansvarar för prioriteringen? Är det beställaren, produktägaren eller är det kanske hela teamet? Deltagarna får chansen att praktisera agila arbetsmetoder som sprintplanering, demos, feedback.  

  1. Du får öva på att utvärdera och förbättra
Ett nyckelkoncept inom DevOps är feedback. Det blir en framgångsfaktor att bygga in feedback i arbetssättet. Feedback från kund, feedback från team-medlemmar och feedback från testning och infrastruktur. Utifrån insamlad feedback får deltagarna utveckla tjänster såväl som arbetsmetod.

  1. Du får öva på att sprida kompetens och kunskaper
Silo-tänkandets tid är förbi. För att skapa effektiva team krävs att medlemmarna, utöver expertis inom sitt område, även har grundläggande koll på andra arbetsuppgifter som ingår i teamets ansvarsuppgifter. Deltagarna får känna på smärtan som uppstår när det saknas förståelse för varandras uppgifter eller när någon team-medlem plötsligt inte är på plats.  

Nyfiken på mer? Besök vår hemsida här.


Skicka en kommentar

Trevligt att du vill dela med dig av dina åsikter! Tänk på att hålla på "Netiketten" och använda vårdat språk.